KYNSISIENI

Kynsisienen syntymiseen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. vaurioitunut kynsi tai iho, ahtaat kengät, kosteudelle altistuminen (jalkojen hikoilu), immuunipuutos, ikä, perintötekijät sekä jalka- ja varvasvälisienen altistaminen kynsisieni tartunnalle.

Kynsisientä hoidetaan sisäisesti tabletteina, jonka lääkäri määrää. Lääkäri arvioi tapauskohtaisesti tilanteen, kenelle kuuri sopii ja kenelle ei. (Huomioitava mm. muut käytössä olevat lääkitykset, sairaudet ja yleiskunto.) Sisäinen lääkekuuri on kestoltaan kuukausia.

Omahoitoon kuuluvia asioita: pidä jalat kuivina! Käytä ilmavia sukkia ja kenkiä. Kosteille jaloille parhaat sukat ovat keinokuitu- tai bambusukat sillä ne kuljettavat iholta kosteutta pois.

Sukat on pestävä 60 asteessa nurinpäin käännettyinä.

Kengät on hyvä desinfioida, että sieni kuolee myös kengistä. Tehokkain ja varmin tapa sienen tappamiseen kengistä on otsonointilaite. Alkoholia kestävät kengät voi desinfioida esim. Iloiset Varpaat Plamisept suihkeella.

Kynsisientä voi itse yrittää hoitaa apteekista saatavalla Abicin pihkalakalla (ei hartsiallergikoille) lakan käyttöohje on pakkauksessa tai Peclavus teepuuöljyllä (1 tippa kynnelle päivittäin niin kauan kuin uusi terve kynsi on kasvanut).

Kerrothan apteekissa henkilökunnalle mahdolliset sairautesi ja allergiasi.

Desinfioi aika ajoin kodin suihku- ja saunatilat esim. Sanytol tai Klorin pesuaineilla.

Muista, että kynsienhoitovälineet ovat henkilökohtaiset!

Paras hoitotulos kynsisilsan hoidossa syntyy yhdistämällä sisäinen ja ulkoinen lääkehoito. Hoito on pitkä ja voi kestää jopa vuoden ajan. Vaatii asiakkaalta omahoitoon sitoutumista.